Документација

Конфигурација на cFos Power Brain Controller

Screenshot #1 Документација за менаџерот за полнење на cFos - Конфигурација на контролорот за полнење на cFos

Овозможуваат СЕКОГАШ

Генерално, се вклучува и исклучува товарење.

Стандардни поставки при стартување

Определува кои вредности се избираат по стартувањето во отсуство на управување со оптоварувањето.

Полнењето е овозможеноОвозможете полнење без уредот OCPP/Modbus
Ограничи ја струјатаТука ја поставувате максималната струја на полнење
Надминување на кабелот16000 ако не сакате поинаква поставка.

Сензор за еднонасочна струја

Секогаш треба да го оставате вклучен активниот DC сензор / сензор за преостаната струја, освен ако не работите со cFos Power Brain Wallbox на прекинувач за преостаната струја од типот Б. Без прекинувач за преостаната струја, работата без DC сензор не е дозволена!

EVSE како клиент на OCPP

Тука го активирате и конфигурирате клиентот OCPP на cFos Power Brain Controller. Клиентот OCPP им дозволува на мозочните напојувања cFos да работат со заднина овозможена за OCPP за следниве цели:

  • Следење и прикажување на статусот на wallидното сандаче
  • Управување со оптоварување од надворешен задник
  • Наплата на процесите за наплата од услугата за наплата овозможена од OCPP

Лична картаВашата идентификација на точката на полнење
СерверАдреса / URL на заднината
Тип на метарМоже да закачите еден од мерачите поддржани од Менаџерот за наплата на клиентот OCPP и да ги пренесете овие вредности на мерачот преку OCPP (на пр. За наплата)
Адреса / лична картаКако и во дијалогот за конфигурација на метар, адресата и ID на робот на мерачот
Конфигурирајнеискористен

СЕКОГАШ како Модбус

Можете исто така да дозволите далечинско управување на cFos Power Brain Wallbox boxидно поле преку Modbus.

Роб-лична картаКористете го ова за да го конфигурирате ID на робот Modbus (1 по дифолт)
Поставки за TCP Port/COMОвде ја поставувате или портата TCP за Modbus TCP или параметрите на портата COM за Modbus RTU (т.е. ако cFos Power Brain Wallbox треба да се контролира преку двожичниот интерфејс RS-485), на пр. COM1,19200,8,n, 1
Screenshot #2 Документација за менаџерот за полнење на cFos - Конфигурација на контролорот за полнење на cFos

S0 Метар 1 и 2

Може да поврзете S0 метар со двата S0 влеза на cFos Power Brain Controller. Ова потоа е достапно како уред Modbus. Како и со „Modbus EVSE“, можете да дефинирате за бројачите на кои ID на роб слушаат бројачот и кои се применуваат поставките за портата TCP или портата COM.

S0 метар испраќа одреден број на импулси по измерена kWh. Ова го поставивте под „Пулсови/kWh“. cFos Power Brain Controller исто така може да симулира вредности на струја и напон ако тоа го бара одреден софтвер за отчитување. Можете да го поставите фазниот напон и да ги одредите фазите на кои се однесуваат импулсите.

Прокси на Modbus TCP/RTU

CFos Power Brain Wallbox стандардно зборува TCP/IP и има вграден интерфејс RS-485. Има смисла да се конвертира Modbus TCP во Modbus RTU (RS-485). Ова ви овозможува да пристапите до уреди поврзани со интерфејсот RS-485 користејќи WLAN и Modbus TCP

овозможеноОвозможете и оневозможете ја оваа функционалност
TCP пристаништеПристаништето под кое е достапен прокси-модата Modbus TCP
Подесувања на COMПоставки на сериската порта
Screenshot #3 Документација за менаџерот за полнење на cFos - Конфигурација на контролорот за полнење на cFos

Wi-Fi пристапна точка

Може да го користите cFos Power Brain Wallbox како пристапна точка WLAN. Ве молиме, не очекувајте големи стапки на пренос. Сепак, можете да го користите за да воспоставите WLAN конекција со вашиот автомобил или други wallидни кутии.

Името на основната станица, лозинката WLAN и каналот може да се постават.

WiFi станица

Овде можете и треба да го најавите вашиот cFos Power Brain Wallbox во вашата домашна мрежа, на пр., Во вашиот Интернет рутер со можност за WLAN. За да го направите ова, одберете го соодветното име на базната станица и лозинката WLAN. Можете исто така да го поставите името на домаќинот со кое Power Brain се регистрира со DHCP (и затоа е видливо во домашната мрежа), како и DNS сервер. Бидејќи cFos Power Brain Wallbox нема свој часовник, треба да поставите сервер за време за да го синхронизирате времето.

Со „Интернет жариште“ активирате пренасочување на IP пакети од пристапната точка WLAN до вашиот Интернет рутер, односно WLAN жариштето го прави Интернет.

Време

Овде можете да го поставите времето на cFos Power Brain Controller. Обрни внимание на правилната временска зона. Во Германија ова е UTC + 1 Западна Европа.

Screenshot #4 Документација за менаџерот за полнење на cFos - Конфигурација на контролорот за полнење на cFos

Ажурирање на фирмверот

Овде можете да проверите дали има нови верзии и да преземете ажурирање на фирмверот. Само ако преземениот фирмвер содржи точен потпис, тој ќе биде инсталиран.

РестартКористете го ова копче за повторно вклучување на контролорот за напојување cFos за напојување

Хардвер

МоделМоделот на хардверот, на пр. cFos Power Brain Wallbox 1.0
Сериски бр.Серискиот број на вашиот хардвер, на пр. W00-001Z
S0 влезовиОвде можете да го видите тековното ниво и избројаните импулси на S0 влезовите 1 и 2
Конфигурација на резервна копија
Врати ја конфигурацијата
Може да направите резервна копија на податоците за вашата конфигурација во cFos Power Brain Controller во посебна област за резервна копија, а потоа да ги вратите подоцна користејќи ја оваа копија
ИдентификувајтеКога ќе кликнете на ова копче, биперот ќе се огласи (и ако е поврзан, ЛЕР ќе трепка) на ѕидното сандаче за да можете лесно да го разликувате меѓу неколку постоечки.