Менаџер за наплата на ценовник cFos

Надоместоците за лиценца за cFos Charging Manager како софтверско решение за Raspberry и Windows 10+ зависат од бројот на посакуваните точки за полнење. Забележете дека cFos Power Brain Wallbox веќе вклучува три точки за полнење. Покрај тоа, cFos Power Brain Wallboxes (освен моделот cFos Power Brain Starter) не се бројат како точки за полнење и не бараат лиценци за точки за полнење.

Лиценци за точки за полнење

Број на парчињаЦена по точка за полнење (еднократно плаќање)
1-19109 € (без ДДВ)
129,71 € (вклучено 19% ДДВ)
од 2098,10 € (без ДДВ)
116,74 € (вклучувајќи 19% ДДВ)

Поголеми количини на барање.

Ние не наплатуваме тековни трошоци за работењето на менаџерот за полнење на cFos.

Силно се препорачува да го поврзете Менаџерот за полнење cFos на Интернет и, доколку е потребно, да обезбедите пристап од Интернет до Менаџерот за полнење cFos за цели на одржување. Треба да вклучите соодветна интернет-врска и рутер.

Обемот на услуги на менаџерот за наплата на cFos одговара на описот на cfos-emobility.de/mk/cfos-полнење-менаџер/cfos-полнење-менаџер/Htm

Со менаџерот за полнење cFos може да се работи со уредите наведени во описот. Ако посакуваната станица за полнење не е јасно наведена во OCPP, мора да закажете тест состанок со нас за да можеме да ја провериме компатибилноста и да ги направиме сите потребни прилагодувања на менаџерот за полнење cFos.

Ако ракувате со Modbus RTU уреди со cFos Charging Manager, препорачуваме да поврзете максимум 20 уреди по Modbus (магистрала со две жици). Потребни ви се два завршни отпорници од 120 оми за секој Modbus. За компјутер со Windows или Raspberry PI, потребен ви е и адаптер RS-485 отпорен на напон и USB изолатор за електрично изолирање на Raspberry (или компјутерот) од автобусот. Не е потребен комплет Modbus за нашиот комплет за управување со полнење, бидејќи тој е веќе испорачан со два интерфејси RS 485.

Комплет Modbus, цена 99 €, составен од:

 • 2 x Прекинување отпорник 120 Ohm, 1/4 Watt
 • 1 x USB адаптер RS-485
 • 1 x USB изолатор
 • 1 x 0,5 милиони USB-екстензија
Преземете ги упатствата за каблирање Modbus (PDF)

Комплет за менаџер за полнење, цена 399 €, кој се состои од:

 • 1 x Малина Пи 3+ или Пи 4
 • 1 x адаптер за 2 x RS 485 (Modbus)
 • 1 x Куќиште за шини со капа од капа
 • 1 x Напојување
 • Картичка 1 x 16 GB MicroSD
 • Инсталирани Raspberry OS и cFos Charging Managers
 • Поставување на основните поставки за вашата домашна врска
 • Поставување примерок за конфигурација за станица за полнење

Алтернативно, можете да користите и компјутер со Windows 10+.

Лиценците преку точките за полнење вклучуваат доживотни ажурирања на менаџерот за полнење cFos. Ова ви овозможува пристап до подобрувања, нови карактеристики и поправени грешки. Наша цел е постојано да го прилагодуваме Менаџерот за полнење cFos на тековните барања на пазарот, на пример, да овозможиме интеракција со што повеќе уреди на различни производители