Ние бараме:

Тимски асистент (m/f/d) (20-30 часа/недела)

cFos eMobility GmbH е старт-ап компанија во срцето на Бон. Ние развиваме, програмираме, произведуваме и продаваме ѕидни кутии и управување со товарот за полнење електрични автомобили. Нашите клиенти се и приватни клиенти и компании. Во нашиот растечки тим може да очекувате различни задачи и многу пионерски дух. Доколку сакате да придонесете за понатамошен развој на динамична компанија, дојдовте на вистинското место.

Вашите задачи:

 • Прифаќање и обработка на нарачки (по е-пошта, телефон и преку нашата интернет продавница)
 • Обработка и испраќање понуди
 • Подготвително сметководство (со DATEV Firmen Online)
 • Прием на стоки и подготовка за испорака

Твојот профил:

 • Завршена стручна обука и повеќегодишно професионално искуство на споредлива позиција, исто така во хотелскиот сектор
 • забава со услуга
 • Пријателски односи со клиентите и колегите
 • Сигурна и совесна работа дури и во стресни ситуации
 • Организациски вештини и независни методи на работа, како и практичен менталитет
 • Искуство со сметководство, афинитет кон бројки
 • Одлично познавање на Windows, Word & Excel

Ние нудиме:

 • Атрактивна работна средина во перспективна индустрија
 • Можност да дизајнирате сопствено работно место
 • Простории на централна локација
 • Рамни хиерархии
 • билет за работа

Дали го поттикнавме вашиот интерес? Потоа испратете ни ги вашите документи за апликација, вклучувајќи ги очекувањата за плата и вашиот најран можен датум за почеток на: Christoph Lüders, bewerbung@cfos-emobility.de.