За cFos eMobility

Кои сме ние

cFos eMobility GmbH е основана во 2020 година со мотивација да го олесни пристапот до е-мобилност и да ја забрза енергетската транзиција. Го внесуваме нашето искуство во областа на професионален развој на софтвер, што веќе го имаме стекнато во cFos Software GmbH и неговиот претходник. Развиваме и продаваме мрежен софтвер таму од 1993 година (вклучувајќи го и cFosSpeed), кој оттогаш е користен милиони пати ширум светот.

Она што ни е важно

Ние веруваме дека електромобилноста е градежен материјал во борбата против климатските промени и би сакале да го олесни и забрза нивното ширење. Затоа градиме ѕидни кутии за полнење на електрични автомобили. Нудиме и софтвер за управување со оптоварување за истовремено полнење на речиси неограничен број електрични автомобили.

Нам ни е важно:

 • Ѕидните кутии мора да бидат достапни и лесно да се интегрираат во постоечката инфраструктура.
 • Управувањето со товарот мора да биде и рентабилно и не смее да вклучува никакви претплати, инаку електричните автомобили се во неповолна положба во однос на моторите со согорување во однос на изнајмувањето на паркинг простор.
 • Сакаме да ја поддржиме енергетската транзиција.
  Затоа, употребата на фотоволтаици и други регенеративни енергии е особено важна за нас. Нашите производи поддржуваат контрола погодна за мрежата, т.е. преференцијално полнење кога има вишок енергија и одложено или пригушено полнење кога има недостаток на енергија во електричната мрежа.

Редовно ги прилагодуваме нашите производи на тековните промени на пазарот. Има доживотни бесплатни ажурирања со нови функции и поправени грешки за софтверот во нашите ѕидни кутии и нашето управување со товарот.

Имаме #најдобрите корисници во светот. Нашите клиенти ни даваат важни повратни информации и ни помагаат со предлози, тестови и интеграција на нови уреди. Ние сме многу благодарни за ова!
За да останеме во контакт со нашите клиенти, ја имаме мрежата cFos.

Со кого работиме

Бидејќи не можеме сами да ги постигнеме нашите амбициозни цели, заинтересирани сме за партнерства со други компании.
Нашите производи се развиваат во куќата и моментално ги покриваат следните области:

 • Ѕидни кутии за приватни и комерцијални цели
 • Управување со оптоварување за оптимално искористување на расположливата моќност за полнење на неколку електрични автомобили истовремено
 • OCPP портал (за поврзување ѕидни кутии кои не се во согласност со OCPP) и OCPP заднина
 • Апликација со поддршка за облак за Android и iPhone
 • Сопствен контролер за полнење: cFos Power Brain Controller
 • Полнење на вишок на PV (соларно полнење)
 • Комуникација преку Smart Meter Gateway, интеграција со добавувачите на енергија и мрежните оператори, контрола погодна за мрежата
 • Пренос на отчитувања на броилата во согласност со законот за калибрација