Power2Drive Logo

Ќе не најдете на Power2Drive од 19-ти јуни. до 21.06.2024 година

Нашите ѕидни кутии се прикажани таму како демо со мерач за потпишување на штандот EMH (штанд B6.450I) и Lovato (штанд B6.530). Производителите на Wallbox лесно можат да изградат ѕидни кутии кои се во согласност со законот за калибрација со нашиот контролер cFos Power Brain.

Засилувач за вашата ѕидна кутија

Засилувач на ѕидната кутија cFos

Полнење на вишок на PV, интегрирање на ѕидна кутија во OCPP заднина, наплата базирана на тарифи? - Можеме ли! Наскоро и вие: CFos Wallbox Booster го претвора вашиот wallbox во интелигентна компонента на управувањето со енергијата.

Што е cFos Wallbox Booster?

CFos Wallbox Booster развиен од нас не е само интелигентна контролна единица за вашето wallbox, туку може да делува и како моќна компонента на вашиот систем за управување со енергија. Со cFos Wallbox Booster, можете да ги контролирате сите ѕидни кутии што ги поддржуваме од голем број производители и да имате корист од можностите на cFos Charging Manager. Со cFos Wallbox Booster можете исто така да го поврзете вашиот wallbox со надворешен OCPP заднина.

Со cFos Wallbox Booster можете да контролирате голем број метри, инвертери и складирање на батерии и да ги користите овие уреди за управување со енергијата.

Еве список на поддржани уреди

Ова е она што го прави cFos Wallbox Booster

CFos Wallbox Booster го проширува вашиот производ со следните функции и карактеристики:

Полнење на вишок на PV (соларно полнење):
Неискористената соларна енергија континуирано се пресметува и се користи за полнење на е-автомобилот.
OCPP:
Тие му овозможуваат на вашиот Wallbox да комуницира со OCPP 1.6 j/s вклучувајќи ги и безбедносните профили 1-3.
Динамичко управување со оптоварување:
Со cFos Wallbox Booster, вашиот wallbox може да имплементира динамично управување со оптоварување во инфраструктура за полнење.
Може да се прошири:
Можете да купите и интегрирате дополнителни точки за полнење за вашата инфраструктура во секое време.
Интеграција на надворешни броила:
Забележете ги големите локални потрошувачи одделно. За таа цел се дадени голем број дефиниции за шалтер.
Цена контролирана наплата:
Полнете кога струјата е евтина - CFos Wallbox Booster ги поддржува динамичните тарифи на aWATTar и Tibber.
UI + апликација:
Испорачаниот интерфејс овозможува удобна корисничка администрација за повеќекориснички апликации. Достапна е и како апликација за Android и iPhone.
Графикони за потрошувачка:
Испорачаниот интерфејс обезбедува графика со голема потрошувачка.
Правила за вчитување:
Бројните правила за полнење овозможуваат индивидуално приспособување на процесот на полнење.
Излезни оптоварувања:
Процесите на полнење може да се наведат и детално да излезат преку доставениот интерфејс.
Паметни функции за полнење:
CFos Wallbox Booster нуди опции за поставување за заштеда на батеријата, на пример.
Интерфејси:
CFos Wallbox Booster содржи HTTP API, Modbus TCP/RTU и за IoT апликации MQTT API.
Слотови:
Плочката нуди USB слот, кој меѓу другото може да се прилагоди за LAN и други интерфејси. Може да поврзете и до осум оптички глави за читање.
Може да се брендира:
Поставете го вашето лого и името на производот (за OEM партнери).
Опционално достапен со RFID читач.

Бараме партнери за продажба

Дали сте производител на ѕидни кутии, производител на инвертери или уреди за складирање енергија, соларен монтер или давател на услуги за паметни домови заинтересирани за управување со енергијата во иднината? Бараме дистрибутери кои ќе го продаваат cFos Wallbox Booster и ќе помогнат во обликувањето на иднината на електричната мобилност.. Hierzu bieten wir Ihnen attraktive Konditionen.

Постојано работиме на постојано подобрување и проширување на нашите производи.
Како партнер за продажба, добивате редовни увиди во развојот на нашиот производ и имате можност да обезбедите директни повратни информации од вашите контакти со клиентите. На овој начин можете активно да помогнете за подобрување на cFos Wallbox Booster во интерес на клиентот.

Се потпираме на тесна соработка и: На нашите партнери им нудиме стручни совети и поддршка за да можете оптимално да се подготвите за продажба на cFos Wallbox Booster.

Доколку сте заинтересирани да работите со нас и сакате да помогнете во обликувањето на иднината на електромобилноста, тогаш со нетрпение очекуваме да слушнеме од вас.
Добредојдовте во нашата Користете форма за контакт. Станете дел од нашата партнерска мрежа и помогнете ни да ја обликуваме мобилноста за утре.

Повеќе за нас