cFos Бесплатна пробна верзија на Менаџерот за полнење

Можете да го користите менаџерот за полнење cFos за неограничено време за читање на мерачи (бесплатен софтвер). Тоа значи дека можете да го користите менаџерот за полнење cFos, вклучително и HTTP API, како бесплатен софтвер за да визуелизирате метри.

Во 90-дневниот тест период, моментално до 1 јануари 1900 година, можете да конфигурирате најмногу 5 wallидни кутии и да ги контролирате од далечина. Така, можете да пробате дали менаџерот за полнење cFos работи добро со одреден вид wallидно сандаче. Со нетрпение ги очекуваме вашите повратни информации за тоа со кои wallидни кутии и метри сте успешно тестирале!

Ако сакате да ракувате со ѕидни кутии или броила користејќи Modbus RTU, потребен ви е адаптер RS-485, на пр. овој USB RS485 конвертор.

Ова ќе се појави како COM порта на Виндоус и Малина. Потоа мора да го наведете точниот број на портата COM во полето "Адреса" на менаџерот за полнење cFos, на пр. COM3.

За Windows и Raspberry, cFos Charging Manager за HTTP и HTTPS е инсталиран на портите 4712. Можете да го промените ова подоцна ако е потребно.

Еве ја листата на промени.

Преземете го менаџерот за полнење cFos за Windows 10, x86
Верзија 0,0

Преземи

Инсталација со стартување на датотеката MSI. Стартувајте го веб-интерфејсот со отворање на прелистувачот и внесување http://localhost:4712 или https://localhost:4712.

Преземете ја бета верзијата на cFos Charging Manager за Windows 10, x86

Преземи
Оваа бета верзија не е опширно тестирана. Користете на ваш сопствен ризик!

Преземете и инсталирајте на Raspberry Pi

Променете го вашиот домашен директориум во конзолата и внесете: curl -sL https://www.cfos-emobility.de/charging-manager/cm_install.sh | bash -

Ова ќе го внесе менаџерот за полнење cFos во cron и ќе го стартува. Запрете и отпишете се од cron користејќи cm_uninstall.sh

Започнете го веб-интерфејсот со отворање на прелистувачот и внесување http://<ipaddr>:4712. <ipaddr> е IP адресата на вашиот Raspberry Pi на вашата локална мрежа.

Ажурирање на нова верзија: едноставно инсталирајте ја новата верзија над старата верзија како што е опишано погоре. Поставките се задржани.