Документација

Првично стартување

CFos Power Brain Wallbox има веб-интерфејс со кој можете да направите дополнителни поставки во Управникот за полнење. Кога ќе го вклучите Wallbox, CFos Power Brain Controller стартува WiFi hotspot на која можете да бирате со уред со WiFi. Потоа отворете го вашиот веб-прелистувач и внесете//како адреса за да ги повикате дијалозите за конфигурација. Таму прелистувачот прво бара корисничко име и лозинка за WLAN жариштето. Корисничкото име е „admin“ (сите мали букви), лозинката е празна (или „1234abcd“). Потребна е и лозинка за користење на корисничкиот интерфејс за конфигурација. Стандардно е повторно кориснички администратор и лозинка 1234abcd.

Прво треба да инсталирате ажурирање на софтверот.

За да го направите ова, кликнете на „Конфигурација“ во менито на врвот, скролувајте надолу до „WLAN Station“ и активирајте го прекинувачот „Активирај“ за да овозможите најавување на вашиот WLAN. Потоа изберете го SSID, односно вашиот мрежен ID и внесете ја вашата лозинка за WLAN.

Сега скролувајте до крај надолу и кликнете „Зачувај“ за да ја зачувате целата оваа поставка. 1-2 минути подоцна, cFos Power Brain Wallbox требаше да се вклучи во вашиот WLAN.

Кога cFos Power Brain Controller е поврзан со вашата WiFi, проверете дали ја запишувате доделената IP адреса за да можете да се најавите подоцна. Можете да го најдете по текстот „ поврзан како “ под „ WiFi станица “.

Потоа скролувајте понатаму надолу до „Ажурирање на фирмверот“ и кликнете на „Провери за нова верзија“.
Прифатете ги условите за лиценца и потоа кликнете Ажурирај сега.

По успешно ажурирање, бројот на верзијата се појавува со датумот и времето на последното ажурирање.

За да се осигурате дека поставките се зачувани и дека процесот е успешен, најдобро е повторно да ја вчитате страницата во вашиот прелистувач.

Преземете детални илустрирани упатства за пуштање во работа (PDF/германски)