Документација

Еко-свесно полнење

Дури и без ваш сопствен соларен систем и поврзаното соларно прекумерно полнење, имате можност да го полните вашиот електричен автомобил на еколошки начин со нашата ѕидна кутија и интегрираниот cFos Charging Manager.

Процесите на полнење на вашиот електричен автомобил може да се оптимизираат за помали емисии на CO2 користејќи ја функцијата Еко полнење во CFos Charging Manager.

Кога искористеноста на мрежата е висока, добавувачите на енергија добиваат електрична енергија од необновливи енергии и покрај тарифите за зелена електрична енергија, бидејќи ветерот и сончевата енергија често не се достапни во доволни количини. Бидејќи искористеноста на мрежата е помала ноќе, снабдувачот со енергија има можност да произведува електрична енергија со ниски емисии на CO2.

За да се полни колку што е можно поприфатливо за животната средина и погодна за мрежата, функцијата Eco Charging нуди одложено полнење, со кое можете да поставите колку долго сакате да се полните следниот пат кога ќе полните и колку време ви стои на располагање. Оттука, автоматски се пресметува времето на започнување во кое процесот на полнење генерира минимални емисии на CO2.

Повеќе информации за еколошки полнење Слика Германско знаме