Foto cFos Power Brain 11kW

cFos Моќен мозок 11kW

Одлични карактеристики на cFos Power Brain Wallbox:

 • Единствена контрола во реално време на моќноста на полнењето
  Динамичко управување со оптоварување, вкл. читање на апарати за домаќинство и/или соларни метри, благодарение на интегрираниот менаџер за полнење cFos.
 • Контрола преку OCPP
  Независно од производителот управување со оптоварување како алтернатива на cFos Менаџерот за полнење. Ова значи дека не сте зависни од нас!
  Со OCCP можете да овластите и да наплаќате процеси за наплата.
 • Идни-докажани заради целосно мрежно мрежно IP
  Повеќе wallидни кутии може да се мрежни, исто така, со wallидни кутии од други производители (видете ја континуирано проширената листа).
  Ажурирањата на бесплатниот софтвер овозможуваат прилагодување кон идните случувања, на пр. Учество во поволни тарифи што ги нуди давателот на енергија.

Тековен список на одлики

 • 3-фазно wallидно кутија за полнење електрични автомобили, можно е и еднофазно полнење
 • Струја на полнење по фаза
  cFos Моќен мозок 11kW: 16 А.
  cFos Моќен мозок 22kW: 32 А.
 • Кабел со приклучок тип 2
  cFos Моќен мозок 11kW: 5м или 7м кабел
  cFos Моќен мозок 22kW: 7m должина на кабелот
 • Интегриран сензор за преостаната струја на еднонасочна струја
 • Интегриран cFos менаџер за полнење до 3 точки за полнење (може да се купат повеќе)
  Тестирајте го интегрираниот менаџер за полнење cFos сега бесплатно!
 • Закажано и правилно вчитување
 • Големи можности за комуникација благодарение на cFos Power Brain контролорот:
  • OCPP 1.5 и 1.6 (SOAP и JSON) - шифрирање TLS, вкл. безбедносни профили 1-3
  • Modbus TCP и RTU
  • Интерфејс RS 485 / Modbus RTU
  • Поврзување на скоро кој било среден бројач Modbus и S0
  • Интернет интерфејс и HTTP API
 • Интеграција на соларниот систем и wallидните кутии од други производители, на пр. Тесла и други
 • WLAN пристапна точка / жариште / WiFi 802,11 b/g/n
 • Потрошувачка на енергија во мирување: < 2W
 • IP76 Куќиште, односно погодно за надворешна употреба
 • Бесплатни ажурирања на софтверот за цел живот (преку WLAN)
  Планираме неколку интересни нови одлики за во иднина (исто како што редовно правиме за нашите мрежни производи од cFos Software GmbH).

Промоција од KfW и федералните држави

cFos Power Brain Wallbox ги исполнува условите според новата програма KfW 440, станици за полнење електрични автомобили - станбени згради. Пред да го нарачате нашето wallидно сандаче, мора да се регистрирате во KfW Förderportal и да аплицирате за грант за KfW. После тоа можете да нарачате cFos Power Brain Wallbox.

Ако сакате да ја искористите програмата за субвенции на вашата федерална држава, можеби ќе ви треба понуда за време на апликацијата. Ова може да го побарате од нас овде.

 

Купете cFos Power Brain Wallbox

Од 599 година, - вклучено евро. ДДВ

Image of a Box

Лансирање на пазарот:
Во моментов со S0-метар!

Купете cFos Моќен мозок 22kW

749, - вклучено евро ДДВ

Image of a Box

Лансирање на пазарот:
Во моментов со S0-метар!

Имате прашања во врска со cFos Wallbox?

Прашања и одговори во врска со cFos Power Brain Wallbox, cFos Power Brain и cFos Charging Manager

На вашето прашање не е одговорено?

Контактирајте не

Документација

Преземете го Водичот за брзо започнување (PDF/германски) за cFos Power Brain Wallbox
cFos Моќен мозок 11kW - Првично стартување
Документација за менаџерот за полнење на cFos - Почетна страница
Документација за менаџерот за полнење на cFos - РФИД / ПИН
Документација за менаџерот за полнење на cFos - Конфигурација
Документација за менаџерот за полнење на cFos - Системска конфигурација
Документација за менаџерот за полнење на cFos - Конфигурација на мозок на моќност cFos
примерочни конфигурации на менаџерот за полнење cFos (ZIP)
Инструкции за некои wallидни кутии
Што има ново во тековната верзија на менаџерот за полнење cFos?
Проверете дали менаџерот за полнење cFos е компатибилен со вашиот инвертер.
cFos Моќен мозок - HTTP API
cFos Моќен мозок - Регистри на Модбус
cFos Моќен мозок со S0 метар

Барања

Boxидното сандаче може да биде трајно поврзано само за стационарно работење од квалификуван специјалист. Не е дозволено поврзување на boxидното сандаче без приклучок за заштитен спроводник со низок отпор (ПЕ). Boxидното сандаче може да се инсталира само во врска со прекинувач за заштита од грешки од барем тип А.

Boxидното сандаче обезбедува веб-сервер за работа. Можете или да бирате во WLAN жариштето на wallидното сандаче, или можете да го поврзете wallидното сандаче преку WLAN со постоечка мрежа. Потоа можете да управувате со него со модерен веб прелистувач.

Технички лист со податоци

Преземете Технички лист со податоци (PDF/германски) за cFos Power Brain Wallbox

Декларација за сообразност на ЕУ

Преземете ја Декларацијата за сообразност на ЕУ (JPG) за cFos Power Brain Wallbox

Регистарски број на WEEE според Директивата за електрична и електронска опрема (ElektroG): DE 30077948