cFos Power Brain Wallbox - дознајте повеќе

Тековна листа со карактеристики

 • Можно е и трифазно EVSE за полнење електрични автомобили, еднофазно полнење
 • Струја на полнење по фаза
  cFos Power Brain Wallbox: 16 А
  cFos Power Brain Wallbox 22kW: 32 А (16 А со варијанта со гас за првите 15 месеци по купувањето)
 • Кабел (црн) со тип 2 приклучок (IEC 62196)
  cFos Power Brain Wallbox: должина на кабел од 5m или 7m
  cFos Power Brain Wallbox 22kW: должина на кабел 7m
 • Интегриран сензор за струја на грешка во DC
 • RFID читач за овластување на процесите на полнење
 • Интегриран cFos Charging Manager за до 3 точки за полнење (може да се купат повеќе, можни се над 20)
  Точките за полнење со cFos Power Brain Controller како уред Modbus се бесплатни.
  Тестирајте го интегрираниот менаџер за полнење cFos сега бесплатно! - Верзија 0,0
 • Закажано и правилно вчитување
 • Големи можности за комуникација благодарение на cFos Power Brain Controller контролорот:
  • OCPP 1.5 и 1.6 (SOAP и JSON) - шифрирање TLS, вкл. безбедносни профили 1-3
  • Modbus TCP и RTU
  • Интерфејс RS 485 / Modbus RTU
  • Parallelbetrieb vom OCPP (z.B. für Abrechnung) und Modbus (z.B. für Lastmanagement)
  • Поврзување на скоро кој било среден бројач Modbus и S0
  • Интернет интерфејс и HTTP API
 • Интеграција на соларниот систем и wallидните кутии од други производители, на пр. Тесла и други
 • WLAN пристапна точка / жариште / WiFi 802,11 b/g/n
 • Потрошувачка на енергија во мирување: < 2W
 • Куќиште IP65 („класичен модел“)
 • Произведено во Германија
 • Бесплатни ажурирања на софтверот за цел живот (преку WLAN)
  Планираме неколку интересни нови одлики за во иднина (исто како што редовно правиме за нашите мрежни производи од cFos Software GmbH).

Дискусија за cFos Power Brain Wallbox во heise + (Paywall)

Промоција од KfW и федералните држави

cFos Power Brain Wallboxes се подобни за финансирање во рамките на програмите на KfW
KfW програма 440, станици за полнење на електрични автомобили – приватни лица / станбени згради,
KfW програма 441, станици за полнење на електрични автомобили - компании,
KfW програма 439, станици за полнење на електрични автомобили - општини.
Пред да ги нарачате нашите EVSE, мора да се регистрирате на порталот за финансирање на KfW и да аплицирате за субвенција за KfW. После тоа, можете да нарачате cFos Power Brain Wallbox 11kW, 22kW или 22kw (пригушено до 11kw).

По аплицирањето за финансирање на KfW, ѕидното сандаче мора да се инсталира во рок од 9 месеци.

cFos Power Brain Wallbox 22kW е исто така подобен за приватни лица доколку ја нарачате верзијата намалена на 11 kW. Пригушувањето може да се откаже со увоз на клуч за лиценца најрано 15 месеци по испораката. За компаниите и општините, cFos Power Brain Wallbox 22kW е целосно подобен.

Ако сакате да ги искористите предностите на програмата за финансирање во вашата сојузна држава, можеби ќе ви треба понуда кога ќе аплицирате. Можете да го побарате ова од нас овде.

 

cFos Power Brain Wallbox

Вклучен е универзално употреблив Modbus метар!

649 € со вклучен ДДВ.

cFos Power Brain Wallbox 22kW

Вклучен е универзално употреблив Modbus метар!

799 € со вклучен ДДВ.

Имате прашања во врска со cFos Power Brain Wallbox?

Прашања и одговори во врска со cFos Power Brain Wallbox, cFos Power Brain Controller и cFos Charging Manager

На вашето прашање не е одговорено?

Контактирајте не

Документација

Барања

Boxидното сандаче може да биде трајно поврзано само за стационарно работење од квалификуван специјалист. Не е дозволено поврзување на boxидното сандаче без приклучок за заштитен спроводник со низок отпор (ПЕ). Boxидното сандаче може да се инсталира само во врска со прекинувач за заштита од грешки од барем тип А.

Boxидното сандаче обезбедува веб-сервер за работа. Можете или да бирате во WLAN жариштето на wallидното сандаче, или можете да го поврзете wallидното сандаче преку WLAN со постоечка мрежа. Потоа можете да управувате со него со модерен веб прелистувач.

Технички лист со податоци

Преземете Технички лист со податоци (PDF/германски) за cFos Power Brain Wallbox

Декларација за сообразност на ЕУ

Преземете ја декларацијата за сообразност на ЕУ за cFos Power Brain Wallbox како PDF
Преземете ја Декларацијата за сообразност на ЕУ (PDF) за cFos Power Brain Wallbox 22kW

Декларации на производители

Преземете ја изјавата на производителот во врска со точката за полнење на електричното возило со можност за управување со товар за cFos Power Brain Wallbox како PDF

Регистарски број на WEEE според Директивата за електрична и електронска опрема (ElektroG): DE 30077948