Документација

Свесно полнење на трошоците

Ако посветувате особено внимание на потрошувачката на електрична енергија и имате електричен автомобил, а можеби и топлинска пумпа или други паметни уреди, тогаш често постои голема желба да се наплаќа свесно.

Оваа желба може да се постави како правило за наплата во нашиот cFos Charging Manager. Поставките може да се направат така што процесите на полнење се засноваат на моменталната цена на електричната енергија. На пример, може да се постави дека наплатата треба да се одвива само во поволни тарифни времиња, т.е. тарифни времиња вон шпиц. Оваа функција може да се имплементира во комбинација со Tibber и Awattar, на пример. Со динамични тарифи, моментално најевтината цена на струјата ви се пренесува речиси директно и потрошувачката се наплаќа на час. Напредните корисници дури можат да користат формули или услови во комбинација со оператори, логички изрази и глобални променливи како правила за вчитување за динамичка контрола на процесите на вчитување.

Повеќе информации за наплатата контролирана од цената