Фото cFos Power Brain Wallbox Приклучок

Достапно сега:

Приклучокот cFos Power Brain Wallbox со приклучок за полнење, наместо кабел за полнење!

До приклучокот cFos Power Brain Wallbox

cFos Charging Manager 2.0 - со WiFi Mesh и нови правила за полнење!

Ѕидни кутии cFos Power Brain

CFos Power Brain Wallboxes ја имаат најсеопфатната софтверска опрема на пазарот. Ги добивате следните додатоци:

Лесно пуштање во работа

Поврзување со електричар -> истовар. Конфигурација преку WLAN пристапна точка и веб-прелистувач.

Динамичното управување со оптоварување е веќе интегрирано

Ракувајте со станицата за полнење со други ѕидни кутии (исто така од други производители) и оптимално искористете го постојниот капацитет за поврзување на куќата.

Полнење на вишок на PV (соларно полнење)

Наполнете го вашиот автомобил со електрична енергија од вашиот сончев систем наместо да го напојувате, на пример контролирано за да не е потребна електрична енергија од мрежата. Можно е со сите модели на wallbox.

Фазно префрлување помеѓу еднофазно и трифазно полнење. Можно е со моделите „cFos Power Brain Solar“.
Сега и со автоматско префрлување на фази! * Ново!

Снимајте и оптимизирајте ја потрошувачката на енергија!

Паметни функции за полнење

Менаџерот за полнење cFos има корисни функции за полнење како што се „Wake up car“, „sleep car“ и „заштеди батерија“.

Оптимизиран за претстојните променливи тарифи за електрична енергија

Еколошки свесно полнење, полнење свесно за трошоците, портал за паметни броила, API на снабдувач на енергија итн.

* од верзијата на фирмверот 1.24.0

Сите модели подобни за финансирање според KfW 442 (соларна енергија за електрични автомобили)

Нашето cFos Power Brain Wallbox со кабел за полнење е достапно со моќност за полнење од 11 kW и 22 kW.

cFos Power Brain Solar со дополнителен контактор за префрлување фаза.

Специјално за полнење на соларни вишок. Може да се префрли од трифазно на еднофазно полнење, за да можете да го користите вашиот соларен вишок кога има малку сончева светлина.

Ново: cFos Power Brain Plug-in со приклучок за полнење

Совршен за секој кој претпочита решение за штекер наместо трајно инсталиран кабел за полнење. Ви го нудиме cFos Power Brain Plug-In во докажаните верзии од 11 kW и 22 kW, секоја исто така како соларна верзија.

Што велат нашите клиенти за нас

A

Andreas B.

Би сакал да ви се заблагодарам вам и на компанијата cFos во сите форми за ваквото дејствување по мерка на клиентите и непречената замена на броилата.

A

Axel L.

Способноста да се прикаже графика и на тој начин да се визуелизираат енергетските текови е одлична! Ви благодариме за оваа нова можност!

M

Markus K.

Ви благодариме повторно за одличната услуга. Возбуден сум.

H

Harald K.

Многу сум задоволен од новата верзија 1.16.0 на фирмверот. ПОфалба!

S

S.H.

Навистина е одлично како ги проширувате функциите и одговарате на повратните информации од клиентите... Знам дека на крајот не можете да ги задоволите сите... Но (без разлика како на крајот ќе излезе „логиката на полнење на PV“) тоа е причина зошто и второто wallbox (за паркинг просторот пред куќата) е cfos и го препорачувам wallbox на секој што прашува (или не прашува 😉).

Опремување

 • Wallbox (можно е и трифазно, еднофазно полнење), максимална струја на полнење по фаза 16A или 32A, 5m или 7m кабел за полнење (црн) со тип 2 приклучок, интегриран DC сензор, RFID читач, потрошувачка на енергија во мирување < 2W, куќиште погодно за надворешна употреба
 • MID сертифициран (калибриран) Modbus метар
 • Modbus RTU и TCP
 • OCPP 1.6j (и 1.5 / 1.6s), можна е и паралелна работа со Modbus и OCPP
 • WLAN пристапна точка / жариште / WiFi 802.11 b/g/n
 • РФИД читач
 • HTTP API, MQTT, S0 интерфејс
 • Поврзување на речиси секој надворешен Modbus метар
 • Мобилна апликација за Android и iOS
 • Подобни за финансирање од KfW
 • Бесплатни доживотни ажурирања на софтверот (преку WiFi)
 • Произведено во Германија
 • Куќиште направено од 100% рециклирана пластика
 • За приватни клиенти: 30-дневна гаранција за враќање на парите: ова ви дава доволно време вашиот електричар да го поврзе ѕидното сандаче и да го тестира опширно

Дискусија за cFos Power Brain Wallbox во heise+ (Paywall)